Fakturaköp - Sälj dina fakturor och få betalt direkt

Få ett kostnadsfritt prisförslag redan inom 1 timme!

7 vanliga missuppfattningar om factoring

Factoring är ett finansiellt verktyg som många företag använder sig av för att hantera sina kundfakturor. Det är dock inte helt ovanligt att det finns missuppfattningar om hur factoring fungerar. Här är några av de vanligaste missuppfattningarna som vi ofta stöter på.‍

  1. Många tror att factoring är en form av lån, men det är det inte. Factoring är en finansieringslösning som gör det möjligt för företag att få betalt för sina fakturor omedelbart.
  2. Factoring är inte en dyr lösning. I själva verket är det ett mycket kostnadseffektivt sätt att få betalt för sina fakturor.
  3. Factoring är inte begränsat till stora företag. Det är ett bra alternativ för småföretag som har svårt att få betalt för sina fakturor eller önskar få bättre kassaflöde och betalt från kunderna.
  4. Factoring är inte en långsiktig lösning. Det är en kortsiktig lösning som gör det möjligt för företag att få betalt för sina fakturor omedelbart.
  5. Factoring är inte en form av skuld. Det är en finansieringslösning som gör det möjligt för företag att få betalt för sina fakturor utan att ta upp någon skuld.
  6. Factoring är ett bra alternativ för företag som behöver få betalt för sina fakturor snabbt och effektivt. Det är ett kostnadseffektivt sätt att få betalt för sina fakturor utan att ta upp någon skuld.
  7. Factoring inte bara för företag med dålig ekonomi, idag använder mer än var 5:e företag i Sverige factoring på ett syfte att frigöra kapital.

Det kan dyka upp flera olika problem i ett bolag under tiden man är verksam både pengar, brist på kredit eller att man tar en för stor risk vid finansierng. Därav är det viktigt att leda och att betalningen är säker vid utskick av faktura.

Våra senaste artiklar

Sälja fakturor och öka ditt kassaflöde

Sälj fakturor och öka ditt kassaflöde

Sälj din faktura snabbt – slipp jaga kundbetalningar

Sälj din faktura snabbt – slipp jaga kundbetalningar

Använd factoring på rätt sätt

Använd factoring på rätt sätt